חבר הכנסת משה סעדה, לשעבר סגן ראש מח"ש ומי שמכיר מבפנים את מערכת אכיפת החוק, סבור כי "הן הנגד במילואים והן פלדשטיין צריכים להשתחרר מיד. מה הם אשמים, שהעזו להעביר מסמך לראש הממשלה? הרי הוא עומד בראש ההיררכיה, הוא אמור לדעת הכל ולראות הכל, אז איך מחשיבים את המעשה הזה כפגיעה בביטחון ישראל?"
עד כמה חריגה העובדה שכבר כמעט חודש ימים הוא נתון במעצר?
"זה מצב מאוד חריג, משהו לא הגיוני שאין לי מושג איך הגענו אליו.
"אם ניקח לדוגמה את המקרה של ענת קם (עיתונאית 'הארץ' שכעובדת בלשכת אלוף פיקוד המרכז אגרה כאלפיים מסמכים צבאיים, 700 מהם אסורים בפרסום), היא הייתה ב'מעצר בית' עד תום ההליכים – וזה אחרי שהיא הדליפה מאות רבות של מסמכים מסווגים לעיתונאי נגד אישור הצנזורה. אז היא לא נעצרה עד תום ההליכים אף שהיא מסרה מידע אסור לעיתונאי, ואילו החשודים בפרשה – מסרו מידע לראש הממשלה שאמור לדעת הכל.
"גם העובדה שבמשך כמה וכמה ימים לא הותר לו לפגוש ערוך דין – היא חריגה שבחריגות. במהלך תפקידי, גם כשהיו אנשי משטרה או שב"כ שביצעו מעשים פליליים, מעולם לא מנעתי מפגש עם עורך דין. כי זה לא משנה איזה פשע חמור הוא עשה, אפילו אם הוא רצח – לא מונעים מפגש עם עורך דין, מאז ומעולם לא ראינו דבר כזה.
"כל מה שאנחנו רואים עכשיו נעשה לאדם שהדליף מסמכים. האם הוא גורע מרוצח?" תוהה סעדה.
אם זה כל כך חריג לעצור מישהו עד תום ההליכים – מה גורם למערכת המשפט לאפשר דבר כזה?
"יש כאן רדיפה", בטוח סעדה. "היועצת המשפטית ופרקליט המדינה פשוט מנהלים כאן מסע ציד. זה מרסק עוד את אמון הציבור במערכת".
סעדה מאבחן גם שבאירוע הזה לא מדובר באירוע עם עבירה פלילית, אלא בעבירה משמעתית ותו לא: "אפשר לומר שהיה כאן משהו לא בסדר, שהוא פעל בניגוד לנהלים, אבל האם זו עבירה פלילית? גם אם יש כאן משהו לא בסדר, הנגד לא צריך לקבל כל עונש. הוא העביר מידע שבכל מקרה היה אמור להגיע ללשכת ראש הממשלה, רק לא במסלול הרגיל. בעיניי זו עבירה משמעתית ותו לא".
האם אתה יכול להעריך עוד כמה זמן תימשך החקירה?
"אני מעריך שהסיפור הזה ילווה אותנו עוד הרבה זמן, ובסוף נגלה שההר הוליד עכבר. אנשים שפמפמו את הפרשה הזו ועשו ממנה דרמה גדולה, יודו שהם עשו מהומה על לא מאומה".
מקור: 'מרכז העניינים'