גירסת הדפסה   שלח לחבר        
קבוצות דיון פוליטיקה ואקטואליה נושא #28737 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי    צל"ש  
אשכול מספר 28737
הכלכלן
חבר מתאריך 5.8.12
9 הודעות
יום שני י''ח באב תשע''ב    11:22   06.08.12   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  מעמד הביניים כאילו-מוחה - וממשיך לממן את החרדים - פורבס  
 
   ערכתי לאחרונה בתאריך 06.08.12 בשעה 12:24 בברכה, הכלכלן
 
ניר ברזילי

איזה כיף היה בקיץ הקודם. סוף סוף קם הרוב הדומם, מעמד הביניים החבול, והחליט לשים סוף לעושק. הדרישה היתה חדה, ברורה וצודקת לחלוטין: צדק חברתי. נעים היה לקום כל בוקר למחאה חדשה, הפגנה חדשה, דרישה חדשה. חגיגה לדמוקרטיה.

הצרות החלו כשיוזמי המחאה החלו לפרוט את הסיסמאות היפות והצודקות לדרישות מעשיות. בשל אי הבנה מוחלטת של הנסיבות הכלכליות והמציאות הפוליטית העגומה בישראל, התמקדו יוזמי המחאה בדרישה כללית לצדק, ובשורה של דרישות פרטניות להטבות כלכליות.

בשם שמירה על א-פוליטיות תמוהה ומזויפת לחלוטין (הרי לא תמצאו תומכי נתניהו בקרב ראשי המחאה), דרשו המפגינים הטבות גורפות לכלל האוכלוסייה, ונמנעו מהצבעה על המקורות הכספיים למימוש ההקלות. הגישה הזו גם עומדת מאחורי העימות אמש בין שתי קבוצות מפגינים - אלה שקוראים לילד בשמו ודורשים שוויון בנטל המסים ובנטל השירות (ומכוונים כמובן בעיקר לחרדים), מול אלה הנצמדים לסיסמאות יפות ולא מציעים פתרון אמיתי.

במציאות הפוליטית הנוכחית, כשראש הממשלה שבוי בידי שותפיו החרדים, וכשכל הטבה כללית מנוצלת בציניות לטובת מגזר יחיד, אין למפגינים מהשמאל הכלכלי אלא לדרוש את הדרישה הנשמעת בדרך כלל דווקא מימין: תפחיתו המסים על עבודה - ואל תחלקו הטבות לאיש.

פורבס:
http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=EFKM


              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד

תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      
______________________________________________________________________

______________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
     


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net