מועדים לשמחה
מתכון לראש השנה
כתב LOCAL 07.09.2009
לקראת ראש השנה מציע מנהל המערך הקולינארי של בית הספר למלונאות וטבחות ''תדמור'' מתכון של דג לוקוס בשמפניה, והעיקר שנהיה לראש ולא לזנב
ראש השנה הוא הזמן להפתיע את האורחים והמשפחה במנה מיוחדת ומרשימה. שף שבי בכר, מנהל המערך הקולינארי של בית הספר למלונאות וטבחות ''תדמור'', מציע למארחים מתכון חגיגי במיוחד שמחבר בין דג הלוקוס היוקרתי לשמפניה מבעבעת.חומרים:
2 נתחי לוקוס 150 גר' כל אחד
25 גר' חמאה
2 בצל ירוק, החלק הלבן קצוץ דק
½ כוס שמפניה יבשה
60 מ''ל שמנת מתוקה
1 חלמון
½ כף עירית קצוצה דק
מלח, פלפל
אופן הכנה:
ממליחים ומפלפלים את הדג.
ממיסים את החמאה במחבת וכשהיא רותחת מטגנים את נתחי הדג 2-3 דקות מכל צד.
מוציאים ושומרים במקום חם.
מכניסים לאותה המחבת את הבצלים, מערבבים ויוצקים את השמפניה.
מרתיחים, מבשלים ומצמצמים עד שבמחבת נשאר חצי כוס נוזל.
מערבבים היטב את השמנת והחלמון . מוסיפים למחבת תוך ערבוב רצוף.
ברגע שמגיע לרתיחה מכבים. מתבלים.
מסדרים את הדג בצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב.
http://www.local.co.il/beer-sheva/58742/article.htm
גולש אורח
בתגובה להודעה מספר 0
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד