לנדאו: על נתניהו לצאת בהצהרות ברורות
פרסום ראשון: 15/08/07, 15:06
הצהרות ברורות. לנדאו
חבר הכנסת לשעבר, עוזי לנדאו, אומר כי אין הפתעה בתוצאות הבחירות לראשות הליכוד אך מבהיר כי הוא מקווה שנתניהו יצא בהצהרות ברורות.
יומן ערוץ 7

חבר הכנסת לשעבר, עוזי לנדאו, אומר ביומן ערוץ 7 כי אין הפתעה בתוצאות הבחירות לראשות הליכוד, "התוצאות הן צפויות ומשמעותן היא שהליכוד נותר מפלגה שפונה לציבור הרחב וממנה יצא ראש הממשלה הבא של המדינה, היא צריכה לפנות גם לדתיים וגם לחילוניים ומבחינה זו הצביון שלה נשמר", אמר.
לדבריו, כל הויכוחים על מי קיבל כך או אחרת עוד כמה שבועות לא יישאר מהם כלום. "כעת הליכוד צריך להתבונן לאן פניו", אמר.
על פייגלין הוא אומר כי יש בליכוד גם אנשים דתיים והמון כבוד למסורת אך מדגיש שאם רוצים להקים ממשלה יש לפנות לציבור רחב ולעסוק בסדר יום רחב הרבה יותר.
"אני רוצה שהליכוד יאמר דברים ברורים בנושא מדינה פלסטינאית", אומר לנדאו, "מדינה פלסטינאית לא תקום ואנו מתנגדים לה. אני שומע את נתניהו מדבר על כך שהיא ידה הארוכה של אירן. אסור שיהיו שתי מדינות ואני מקווה שנשמע מנתניהו הצהרות בכיוון הזה".
"פייגלין מדבר על להפוך את הליכוד למפלגה מסורתית, אם הליכוד ייתפס כך בציבור, דתיים יצביעו למפלגות אחרות שהן דתיות במקור ולא לליכוד וחילונים לא יצביעו לליכוד כי הוא ייחשב אצלם מפלגה דתית", מסביר לנדאו, "כל המגזרים יכולים להיות שותפים במפלגה אך אם אחד מהם יבקש לקבל לעצמו נתח גדול מדי אז זו בעיה כי בעת בחירות אורבים לנו בחוץ גם ברק וגם אולמרט".
הוא מציין כי הוא שמח שנתניהו ניצח אך לא מוטרד מהישגו של פייגלין שקיבל קרוב לרבע מהקולות, "אני לא פוסל אפשרות שהוא יכהן בכנסת הבאה אך כרגע צריך להתרכז בדרכנו לעתיד ולחשוב מה העקרונות שיובילו אותנו".
משה פייגלין, אומר על תוצאות הבחירות כי לפחות רבע מתוך כלל חברי הליכוד החליטו אתמול שהם רוצים מנהיגות שיש לה אלוהים. "אנו רואים שהליכוד לא מצליח להעמיד את הערכים הלאומיים לבדם כאלטרנטיבה לשמאל, הלאומיות לבדה אין לה אחיזה במציאות", אמר.
"מצע הליכוד תואם את עמדותיי יותר מעמדותיהם של לימור לבנת ובנימין נתניהו", אומר פייגלין ומגלה כי בכוונתו להגיש תלונה ודרישה להוצאתה מהתנועה של לבנת. פייגלין מסביר כי כתוב במצע הליכוד: "הליכוד הוא תנועה שקוראת להחלת הריבונות היהודית על כל חלקי ארץ ישראל שבידנו". לדבריו כל פעולותיה של לבנת הם בכיוון ההפוך.
"אני מניח שבית הדין לא ייעתר לבקשה, אך כמו שהם ניסו לדרוש את הוצאתי בגלל סעיף מסוים אז גם אני יכול להיאחז בכל מיני סעיפים ולדרוש את הדחתם, אנו משיבים מלחמה שערה", הדגיש.
הוא אומר כי עכשיו צריך להמשיך ולשמור על קשר על הליכודניקים, "בסיבוב הבא נצליח, אנו עומדים על פתחה של המהפכה האמונית".
בניגוד ללנדאו פייגלין לא חושב שהציבור החילוני יברח מהמפלגה, "הליכוד יהיה מפלגה יהודית גדולה שתכלול גם חילונים וגם דתיים שארץ ישראל חשובה להם. מפלגה כזו שתלך לבחירות ותדר על הזהות היהודית היא תצליח בגדול", אמר.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/165733
תזכורת לאני מאמין של פייגלין ותשוו:
פייגלין: ''האמריקאים התנגדו בהתחלה לתוכנית ההתנתקות''
http://rotter.net/forum/gil/7605.shtml