גירסת הדפסה          
קבוצות דיון יש לי מה לומר נושא #19951 מנהל    סגן המנהל    מפקח   עיתונאי מקוון    צל"ש  
אשכול מספר 19951
רוזנצוייג לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 2.6.19
2363 הודעות, 44 מדרגים, 88 נקודות.  ראה משוב
יום ראשון ג' באב תשע''ט    09:53   04.08.19   
כרטיס אישי עבור לצ'אט  

הסדנה שמוציאה את הלב ומערבבת אותו עם שוקולד מומס, קוקוס ובצק רך העוגה הראשונה של חיי  

 
  


חגית בן עזרא, אומנית האפייה ,מצליחה להפיק עם נשות הדיור הציבורי של חברת 'עמידר החדשה', לא רק עוגיות מרהיבות עין ומעוררות את בלוטות החיך, כי אם גם תובנות לחיים, זיכרונות, געגועים ותקוות. סדנת הלב שכולה סוכריות ומחשבות.

הגיאומטריה והמתמטיקה של הכנת עוגות למיניהן וסוגיהן היא מרתקת, מעניינת, אך מרגשים יותר הם הסיפורים מאחורי ההצלחות הקולינריות המיוחדות.
במועדון 'הצריף' בנוף הגליל של חברת 'עמידר החדשה', פועלת בימים אלה סדנת אפיה מיוחדת במינה, המועברת בחן רב ובמקצועיות על ידי חגית בן עזרא, מהגרעין התורני-ציוני בעיר.
מרים גרינהויז, מנהלת 'הצריף' משתפת בהתרגשות: ''התהליכים המתרחשים בסדנת האפייה יותר ממרגשים, מדהימים, אחת הנשים באמצע שנות השלושים לחייה, למדה היום לראשונה להפריד בין ביצים, להכפיל כמויות ולאחר שלמדה והחכימה, הכינה עוגת שוקולד שבמרכזה לב ענק עשוי סוכריות, למשפחתה, אשר לראשונה ייהנו מעוגה שאימא אפתה במו ידיה. האפייה היא הכלי בלבד, התוצאה היא הכיף, אבל הדרך, התהליך הוא מרתק, המון דברים מרגשים, מעניינים יוצאים כשלשות את הבצק או מפרידות חלמונים''. אומרת גרינהויז.
במפגש המיוחד אשר מתקיים אחת לשבוע במועדון 'הצריף' בשל חופשת הקיץ, מגיעות גם אמהות עם ילדיהן, אחת הילדות ריגשה כשאפתה עם אמה בצק לעוגיות, ממנו כתבו 'אבא' ולצידו לב, לרגל שחרורו מבית החולים.


כשהלב שמח, העוגה הראשונה בחיה של האם

צילום: אלבום פרטי



              תגובה עם ציטוט   | תגובה מהירה 
מכתב זה והנלווה אליו, על אחריות ועל דעת הכותב בלבד




תגובה מהירה  למכתב מספר: 
 
      

__________________________________________________________________________
למנהלים:  נעל | נעל אשכול עם סיבה | תייק בארכיון | מחק | העבר לפורום אחר | מזג לאשכול אחר | מחק תגובות | גיבוי אשכול | עגן אשכול
     


© כל הזכויות שמורות ל-רוטר.נט בע"מ rotter.net
חדשות